Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Konsentrasjonsproblemer

Hei!

Jeg klarer ikke å konsentrere meg på skolen. Det er litt vanskelig å forklare, men jeg skal prøve: Denne uken har vi en oppgave på powerpoint, men jeg synes det er så vanskelig å konsentrere meg, og jeg får veldig vondt i hodet.  
Kan jeg få hjelp?

Jente, 10

Svar fra ungrus.no 22.03.2022

Hei jente 10 år!

Du skriver at du ikke klarer å konsentrer deg på skolen og at du får vondt i hodet. Dette hørtes ganske ille ut.

Det kan være mange grunner til at det kan være vanskelig å konsentrere seg. Det kan være lurt å forsøke å finne mer ut av dette, og det finnes folk som kan være med å hjelpe deg med dette.

Det første du må gjøre er å snakke med mamma eller pappa om dette slik at de vet litt hvordan du har det.

Det er også viktig at skolen får beskjed om at du har det sånn. Skolen skal hjelpe deg med å finne tiltak som kan gjøre det lettere for deg å være der og konsentrere deg. Det er flere ting skolen kan gjøre for å hjelpe barn som sliter med å følge med og konsentrere seg i timene.

Hvis dette ikke hjelper, kan du sammen med foreldrene dine snakke med fastlegen din. Her vil du få en del spørsmål rundt dine konsentrasjonsvansker og hvordan du har det i livet ditt ellers. Så vil kanskje legen henvise deg videre til noen andre som kan finne enda mer ut av dette.

Med vennlig hilsen

Unn Herlofsen

Psykolog

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut