Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Hvordan få hjelp til å få det bedre på skolen?

Hei!

Hvordan kan man komme i motivasjon?
Føler ikke helt å for å gå på skolen, alle er back stabbers.
Vil bare slutte.
Hjelp!

Gutt 12

Svar fra ungrus.no 24.01.2023

Hei gutt 12 år!

Du forteller at du bare vil slutte på skolen fordi alle er back stabbers. Da skjønner jeg godt at du sliter med motivasjonen. Det er vanskelig å konsentrere seg om fag og finne interesse i skolen når man ikke føler trygg. Det kan høres ut som miljøet blant elevene ikke er bra. Dette bør skolen ta tak i.
Jeg lurer på om dette er noe lærerne og helsesykepleier på skolen er klar over? Om du synes det er vanskelig å ta dette opp med de voksne på skolen, synes jeg du skal ta dette opp med foreldrene dine, og så kan de be om et møte med skolen for å ta opp dette temaet.

Det er viktig at alle barn har en trygg skolehverdag, hvor man kan lære og ha venner. Dessverre er det ikke alltid at det er sånn. Å skulle snu er trend alene er nok ganske vanskelig, for ikke å si umulig, så her trenger du allierte og hjelp, også fra de voksne.

Ellers lurer jeg også på om det er noen barn som er snille, som du kan søke å være sammen med? Det er ikke sikkert at ALLE er back stabbers, selv om det kan føles sånn noen ganger. Om du har én venn, føler du deg ikke helt alene. Da er det lettere å ta igjen eller ikke bry seg så mye.

Du er 12 år og har enda noen år igjen å gå på skolen, og du har ikke mulighet til å slutte enda.
Kanskje kan det tilrettelegges bedre, men igjen, da må du snakke med de voksne som eventuelt kan hjelpe deg med dette om det er behov for det.

Jeg håper dette kan snu for deg. Jeg tror at om du kan kjenne på mer trivsel på skolen, vil motivasjonen også komme tilbake.

Vennlig hilsen

Unn Herlofsen

Psykolog

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut