Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Trygge piller?

Hey,

jeg har tenkt til og prøve ecstasy, tok en Porsche knips siste gang to dager, og det gikk helt fint, og det er flere måneder siden. Nå tenkte jeg og ta det igjen men det er en annen pille gutta mine har prøvd den, og noen tok til og med to av den på en gang, så er det trygt for meg og ta det igjen?

Gutt 17

Svar fra ungrus.no 03.12.2021

Hei!

Når man kjøper ecstasy, MDMA eller andre illegale rusmidler, enten de er flytende, i pille- eller pulverform, er det alltid vanskelig å vite hva de inneholder. Det er ikke som med medisiner fra apoteket hvor det følger med en anbefalt  dosestørrelse, innholdsfortegnelse og oversikt over virkninger og bivirkninger. 
Man tar en sjanse hver gang man prøver det ut. Man vet rett og slett ikke hva man putter i seg, hvor sterk virkningen er, noe som i tillegg kan variere fra person til person og fra gang til gang.

Det finnes test-kits for rusmidler, som man kan få kjøpt på nett, men det usikkert hvor trygge disse er.

Som du sikkert forstår, er det helt umulig for oss i ungrus.no å si noe om hva som er trygt å innta.
Uansett anbefaler vi å ikke være alene når man inntar rusmidler. Dersom det er tegn på forgiftning eller overdose, er det viktig å vite at man må ta kontakt med legevakt eller 113 og følge rådene fra helsenorge.no.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no
 

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut