Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Røyk og snus

Pusteproblemer etter snusing

Hei!

Har brukt snus daglig siden 2021 og har nå i det siste merka at jeg plutselig blir veldig tungpustet når jeg tar det. Kjennes ut som at jeg ikke får puste nesten, og jeg må ta ut snusen brått og puste litt hardt gjennom munnen 10-15 ganger før det roer seg. Jeg har bare dette problemet når jeg snuser og har derfor valgt å slutte.

Har dere noen forklaring på dette, og bør jeg oppsøke lege?

Mann 21

Svar fra ungrus.no 03.06.2024

Hei!

Du spør om jeg kan gi en forklaring på hvorfor du blir tungpustet når du snuser. Jeg har ikke hørt om akkurat dette symptomet før. Snusing skal jo ikke påvirke lungene direkte, men jeg synes det høres såpass rart ut at du bør kontakte lege for å sjekke at hjerte og lunger er i orden. 

For øvrig er det smart å slutte med snus uansett, det er sterkt vanedannene, Nikotinen får blodårene til å trekke seg sammen, og det kan føre til trøbbel med hjerte-karsystemet etter mange års bruk.
Men om dine plager har sammenheng med dette, er det ikke mulig for meg å svare på. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr

Lege

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut