Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Kokain og smitte

Hei!

Min kjæreste har gått på kokain i over 13 år,  og dette forholdet varer ikke lenge for det er ikke sånn mann jeg ønsker meg. Jeg har funnet ut dette ganske sent og liker det svært lite. Skuffende...
Jeg har aldri tatt noe sånt der eller lignende.
Men når han tar dette kan dette gi meg noe smitte eller hva som helst sykdom når vi har sex? At rusmidler gir noe kjønnssykdom eller plage.

Kvinne 18+

Svar fra ungrus.no 30.10.2019

Kjære kvinne, 18+!

Du spør om kjærestens bruk av kokain kan gi deg sykdommer av noe slag. Dersom han "bare" bruker kokain, og ikke har brukt sprøyter, er det nok ingen fare. De sykdommene som er  knyttet til rusmisbruk, er først og fremst hepatitter og HIV, altså sykdommer som smitter ved sprøytedeling og til en viss grad ved sex. For sikkerhets skyld kan du teste deg, det er en enkelt blodprøve som du kan få tatt hos fastlegen, men det er overveiende sannsynlig at disse vil være i orden.

Med hilsen

Dagfinn Haarr
spesialist i allmennmedisin og samfunnsmedisin

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut