Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre rusmidler

Antall narkotikabrukere i Norge

Hei!

Hvor mange i Norge bruker narkotika?

Gutt 14

Svar fra ungrus.no 22.02.2019

Hei!

Dette er et spørsmål vi svarte på for ikke så lenge siden her på ungrus.no. I og med at vi ikke har nye opplysninger gjengir jeg det samme svaret her:

"Det er et vanskelig spørsmål å svare på, siden mange som bruker narkotika ikke rapporterer at de gjør det. Derfor vil all statistikk rundt narkotikabruk være usikker.
Det er også store forskjeller på hvor ofte folk bruker narkotika, noen bruker det bare av og til, mens andre bruker det daglig. Statistikken er også fordelt etter forskjellige typer narkotika.

I følge statistikk fra Folkehelseinstituttet var det i 2016 rundt 4 prosent av befolkningen mellom 16 - 64 år som hadde brukt cannabis (hasj og marihuana) det siste året.
Blant ungdom i 15-16 års alderen var det 2 prosent som hadde brukt cannabis den siste måneden. Andelen som har brukt andre narkotiske stoffer er en del lavere enn for cannabis.

Hvis en skulle prøve seg på et anslag på hvor mange personer som bruker narkotika vil det være et sted mellom 150 000 og 200 000 personer. Som sagt er dette høyst usikre tall."

Du kan lese mer om narkotikabruk på Folkehelseinstituttets nettside, fhi.no.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold
Rådgiver

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut