Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Syntetisk cannabis?

Hei!

Har røkt noe som jeg trodde var hasj. Det var pulveraktig og luktet cannabis. Ikke første gang jeg gjør det. Virkningen var veldig annerledes. Føler meg sliten, men hjernen klarer ikke å roe ned så jeg kan sove. Litt hodepine og generelt uvel. Vanlig hasj blir jeg bare fnisete, sulten, trøtt og happy av. Sover vanligvis lett og godt også. Kan dette være en blanding som inneholder noe farlig? Aldri sett det i pulverform.

Er det noe som skiller syntetisk hasj fra naturlig? Hvordan vet jeg hva jeg har fått? Røyker kun av og til, men drikker til gjengjeld ikke alkohol eller bruker andre rusmidler.

Kvinne 39

Svar fra ungrus.no 03.05.2024

Hei!

Å bruke illegale rusmidler innebærer alltid en fare for at man ikke vet hva man får. Det at det ikke så ut som hasj, men var i pulverform, var vel et tegn på at det var noe annet?  For oss er det umulig å vite hvilket stoff du har fått i deg, men det kan være det var en type syntetisk cannabis, siden det luktet cannabis. Du kan likevel ikke vite om det var andre stoffer blandet inn i pulveret. Det er alltid forbundet med risiko å innta illegale rusmidler, også alkohol.

Du kan lese om syntetisk cannabis på ung.no.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut