Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Hvorfor rus?

Hei!

Hvorfor vil man ruse seg?

Gutt 14

Svar fra ungrus.no 23.03.2022

Hei!

Det er mange som lurer på det samme som deg. Det kan være vanskelig å forstå hvorfor mennesker bruker rusmidler når vi vet hvor mye lidelse det kan bringe med seg.

Det er likevel slik at mennesket av og til ønsker opplevelser som tar dem litt ut av det hverdagslige og løfter sinnsstemningen. Rusmidler kan ha en slik virkning.
Når noen prøver ut rusmidler, kan det være at de gjør det fordi de synes det er spennende. Andre bruker rus for å roe seg ned og slappe av eller for å slippe å tenke på vonde ting de har opplevd og "få fri" fra det som er vanskelig i livet. Rus kan gi en følelse av lykke eller tilfredshet, og det gjør at man kan få lyst til å prøve det igjen. Da kan det være lett å glemme at rusmidler kan være skadelige og avhengighetsskapende.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut