Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Hasjbruk over lang tid

Hei!

Hva skjer hvis man bruker hasj over lang tid?

Jente 14

Svar fra ungrus.no 04.12.2020

Hei!

Hvis du går inn på Weedensenteret fra Helsedirektoratet, som også ligger på forsiden av ungrus.no, vil du finne mye informasjon om cannabis.
Der står det blant annet: "Cannabis kan være skadelig for hjernen, særlig for en ung hjerne i utvikling. Normalt er ikke hjernen ferdig utviklet før du nærmer deg 25 år. Forskere er enige om at en hjerne i utvikling ikke bør utsettes for cannabis. Bruk av cannabis kan øke risikoen for depresjon og angst, særlig for sårbare personer og dersom man begynner å bruke i ung alder.".
Det står også  "Jevnlig bruk av cannabis over lang tid kan ha mer langsiktige virkninger. En av virkningene er nedsatt kognitiv funksjon, som redusert oppmerksomhet, hukommelse og evne til oppgaveløsing.".

Du kan altså finne svar på mye av det du lurer på når det gjelder cannabis hvis du går inn på Weedensenteret. Du kan også lese om virkninger og bivirkninger av cannabis på rutelefonen.no.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut