Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Argumenter mot rusreformen

Hei!

Jeg driver med en skoleoppgave. Vi skal skrive en artikkel, og jeg trenger litt hjelp med å finne motargumenter til rusreformen.
Hvis noen har det, er det gjerne å sende inn!

Jente 16

Svar fra ungrus.no 20.09.2022

Hei!

Så fint at du vil skrive om et så aktuelt tema som rureformen i en skoleoppgave!
Nå er det jo slik at det opprinnelige forslaget fra Erna Solbergs regjering til rusreform basert å NOU'en "Fra straff til hjelp", ble nedstemt i Stortinget. Den nåværende regjering, ledet av Jonas Gahr Støre, er imidlertid kommet med en ny stortingsmelding om forebyggings- og behandlingsreform på rusfeltet.
Den 8. april 2022 dukket en en ny dom opp på Høyesteretts nettside. Denne dommen skapte en helomvending av fungerende praksis hos politiet. Den slo fast at fra nå av skal ikke rusavhengige straffes for kjøp, besittelse eller oppbevaring av heroin, amfetamin eller kokain opp til 5 gram. Dette kom før man har fått på plass en reform, og mange er usikre på hvordan politi og hjelpeapparat skal forholde seg til dette.

Actis, som er rusfeltets samarbeidsorgan, støtter en rusreform, men på lenken til actis.no kan du finne noe av det som bekymrer dem ved en avkriminalisering av narkotika..

Forbundet mor rusgift (FMR) er imot avkriminalisering av narkotika. Du kan finne noen av deres argumenter i denne lederen fra Tidsskriftet mot rusgift publisert på fmr.no.

Håper dette kan være til hjelp!

Vennlig hilsen 

Anne Wivestad

​​​​​​​ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut