Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Skifte av p-pilletype

Hei!

Jeg går på minipiller med gestagen-hormonet desogestrel (altså jeg tar piller med hormon hver dag uten sukkerpiller). Har gjort det i over et år, og har ikke hatt mensen på ca 9 måneder nå. For noen uker siden byttet jeg merke fra Desogestrel Onifarm til Vinelle, men ifølge legen var det akkurat samme hormoner og innhold. Jeg oppdaget idag at jeg har fått en blødning for første gang på 9 måneder. Er dette bare pga at jeg byttet merke eller burde jeg være bekymret?

Takk på forhånd!!! 

Jente 17

Svar fra ungrus.no 21.04.2020

Hei, 

Du skriver at etter at du har byttet minipille har fått en blødning. Du har også brukt minipillen i mer enn et år og det er nå ca 9 mnd siden forrige blødning. Når en bruker minipille vil en før eller siden få en blødning. Noen får blødning hver måned og noen sjeldnere. Denne blødningen kunne ha kommet nå, også om du hadde fortsatt med den minipillen du brukte. Om ikke blødningen stopper igjen, men fortsetter, så anbefaler jeg deg at du tar kontakt med legen, enten fastlegen eller på helsestasjon for ungdom. Minipiller er et godt prevensjonsmiddel når en tar pillene som en skal, men den som bruker minipiller må tåle at blødningsmønsteret kan være uforutsigbart. I noen tilfeller kan uforutsigbare blødninger være et symptom på en klamydiainfeksjon, men da må også forutsetningene for å ha blitt smittet være tilstede.

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut