Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus og avhengighet

Mor som trenger hjelp

Hei! 

Jeg har hatt mye tungt i livet, fra jeg ble født og til nå egentlig Jeg har to barn og har ruset meg når jeg ikke har hatt barna og jeg har røyker hasj i ett år nå. Men jeg må bort fra det. Men ingen andre enn min samboer vet om dette, og slik vil jeg ha det.
Men er det noen som kan hjelpe meg uten at jeg mister barna?

Mor, 35

Svar fra ungrus.no 24.02.2022

Hei! 

Ja, det er noen som kan hjelpe deg uten at du mister barna. Du bør ta kontakt med fastlegen din. Har du en god fastlege kan det å ta utfordringene dine opp, være et godt steg på veien til å få det bedre for deg. Fastlegen kan henvise deg til andre og bistå deg på veien til å kunne få det bedre. Det beste nå er at du ønsker å få til en endring. Det er viktig at du får hjelp til å takle problemene dine, uten at du behøver å ruse deg.

Det er mange som kan oppleve det vanskelig å slutte med cannabis. Noen foretrekker å klare dette på egenhånd, mens andre kan ha behov for støtte i en slik prosess. Du kan sjekke ut om kommunen du bor i har et hasjavvenningstilbud du kan benytte deg av.
Du kan også finne gode råd og tips inne på rusinfo.no.

Rusinfo har også utviklet en app med hasjavvenningsprogram på som kan anbefales, men denne er akkurat nå under oppgradering. 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut