Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Gravid?

Hei!

Hadde sex for første gang for 1 mnd siden og har hatt det igjen for ca 1 uke siden, brukte kondom begge gangene og den sprakk ikke.
Skulle fått mensen i går. Er jeg gravid nå???!

Jente 17

Svar fra ungrus.no 13.05.2022

Hei jente 17 år! 

Du er engstelig for at du er blitt gravid, og du skriver at det ble brukt kondom begge gangene. Om kondom brukes riktig, det vil si at den er på under hele samleiet, så er kondom et sikkert prevensjonsmiddel. Det er veldig vanlig at mens kan bli litt forsinket når en uroer seg mye. Forhåpentligvis har du nå fått mensen og redselen for en graviditet er over. Det å gå rundt med en frykt for å bli gravid kan ta mye energi og er unødvendig.

Jeg vil anbefale deg å snakke med fastlege, helsesykepleier på skolen eller på Helsestasjon for ungdom (HfU) for prevensjonsveiledning. Kanskje dere sammen kan komme til at det er en annen prevensjon som nå vil passe deg bedre enn kondom. 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut