Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Føler seg utestengt

Hei!

Jeg føler meg veldig utestengt på skolen og offentlige steder.

Jente 17

Svar fra ungrus.no 26.04.2022

Hei! 

Du skriver at du føler deg utestengt på skolen og andre offentlige steder. Det å kjenne seg utestengt er ingen god følelse. Om en kjenner på en slik følelese over tid, kan det også føre til at en leter etter sannheter som underbygger den følelsen og følelsen blir igjen bekreftet. Det kan  være som å komme inn i en vond sirkel som det kan være vanskelig å bryte. Du skriver ingenting om denne følelsen er ny dette skoleåret eller om det har vært slik lenge. Kanskje er det en voksen på skolen du kan snakke med. Skolehelsetjenesten på skolen din kan være en god samtalepartner for deg. 

Alle kan i perioder oppleve å føle seg utestengt, og det kan være lurt å da tenke gjennom om det er noe en kan gjøre selv for å endre på det. Som for eksempel å ta initiativ til noe, snakke med en venn om det en føler på eller snakke med en voksen du stoler på.

Om det dreier seg om systematisk utestenging  over tid, handler det om mobbing som skolen plikter å gjøre noe med. Da er det viktig at du tar det opp med foreldre, lærer eller andre voksne på skolen. Legger ved lenke til ung.no som har skrevet mye om det å kjenne seg utestengt. 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær,

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut