Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

14 år og gravid

Hei!

Jeg er 14 år, og har nettopp funnet ut at jeg er gravid. Jeg har ikke fortalt det til foreldrene mine, for jeg tør ikke. Fant ut at jeg er gravid pga magen har vokst og blitt veldig stor og jeg kjenner masse bevegelser der inne. Trodde jeg bare hadde gått opp masse i vekt og begynte bli feit. Men for en uke siden tok jeg en sånn digital test. Fikk da svar: gravid 3+ På testen (har tatt 3 tester til som ga samme resultat). Jeg vet 100% sikkert at jeg ikke har hatt sex siden juli, for da dumpet jeg typen min. Og har ikke hatt sex med noen etter det. Da er jeg vel 6 mnd eller enda lengre på vei? Aner ikke hvordan jeg skal klare å si det til familien min?
Jeg er kjemperedd for åssen de reagerer på dette.
Og hva skjer etter jeg har fortalt de det? Er det noen som tar babyen fra meg? Må jeg på institusjon?

Mvh gravid og usikker jente

Svar fra ungrus.no 23.11.2021

Hei! 

Du skriver at du er 14 år og gravid. Du har tatt flere tester som bekrefter dette og du skriver også at du ikke har hatt sex siden i sommer. Foreldrene dine vet ingenting om tilstanden. Du bør snakke med en voksen som nå kan hjelpe deg/veilede deg så fort som mulig. Du kan ta kontakt med skolehelsetjenesten som kan hjelpe deg med å snakke med foreldrene dine samt kontakte de instansene du må. Om det er en helsestasjon for ungdom der du bor, er dette også noen du kan be om hjelp hos. Når det gjelder den situasjonen du nå er i, så må foreldrene dine bli informert om tilstanden din. Det kan oppleves vanskelig til å begynne med, men erfaringen i slike saker er at foreldre etter at sjokket over det som har skjedd har lagt seg, kan bli en veldig god støtte fremover. 

Jeg skjønner at det nå for deg kan virke fryktelig vanskelig. Du stiller spørsmål også knyttet til om barnet blir tatt fra deg eller om du må på institusjon. Det er spørsmål som det nå er umulig å svare på da jeg ikke kjenner din situasjon. Det er ikke ukjent at 14-15 åringer får barn. Det er veldig tidlig og ikke ønskelig, men det skjer. Med god støtte fra familie og evt andre, så kan det for de fleste som havner i en slik situasjon gå veldig bra, men en slik situasjon vil kreve samarbeid fra flere. 

Du kan ringe meg om det blir vanskelig å iverksette hjelp der du bor: 91531661

Vennlig hilsen

Aina Kjær

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut