Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Krevende jentemiljø i klassen

Hei!

En i klassen min hater meg bare fordi jeg er med bff hennes som var min før henne også mobba hun og min bff og nå er hun som er slem mot meg bff med min bff også har jeg ingen og være med, siden hun prøver å ødelegge livet mitt på skolen, også snakker jeg med helsesøstre, men det funker ikke så mye.

Jente, yngre enn 12 år

Svar fra ungrus.no 12.04.2021

Hei!

Du skriver om at du har vansker med venner på skolen. Jeg er usikker på om jeg helt forsto alt du skrev, men jeg synes det høres ut som det er et vanskelig klassemiljø blant jentene i klassen din. Det høres ut som at du ikke lenger har noen du føler deg trygg på og kan være sammen med på skolen. Det høres ensomt og trist ut. Sånn skal ikke barn ha det.

Det er fint at du kan snakke med helsesykepleier på skolen, men kanskje det også ville være lurt at klasselæreren din vet noe om dette som skjer i jentegruppa. Lærer kan da ta opp dette (kanskje sammen med helesykepleier) med hele klassen (eller bare med jentene). Det er ikke sikkert at det bare er du som har det sånn, og det er viktig at skolen klarer å lage et godt klassemiljø for alle.
Det trenger ikke være sånn at dette tas opp rundt din sak spesielt, men at dette gjelder hele klassemiljøet, og det kan ikke du klare alene.

Ta kontakt med en voksen på skolen (eller foreldrene dine) og hør hva de kan hjelpe med.

Vennlig hilsen

Unn Herlofsen

Psykolog

Avdeling for barn og unges psykiske helse

Sørlandet sykehus

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut