Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Kroppspress

Hei! 

Æ føle kroppspress for æ føle liksom alle har den perfekte kroppen.
Æ har slitt my me kvisa, og i tillegg føle æ meg feit å æ prøve å tren, men motivasjon e ikke der.

Ka ska æ gjør?

Jente 14

Svar fra ungrus.no 20.09.2021

Hei! 

Du skriver at du sliter med å kjenne på mye kroppspress. Du beskriver på flere måter en tilstand som mange norske ungdom lett kan kjenne seg igjen i. Det kan for mange ungdom på din alder være en vond og vanskelig tid å være i. For de aller fleste så er kroppen i denne alderen i en stor utviklingsfase, og ikke uten grunn blir årene her definert som en utviklingskrise. 

Det er lett å kjenne og føle på at en selv ikke strekker til i denne fasen. Det vil alltid være andre som er både bedre, større, finere osv. De andre som blir satt i disse båsene kan også ha det på akkurat den samme måten som du kjenner på. Den perfekte kroppen er kanskje akkurat den kroppen du har. Den perfekte kroppen finnes ellers ikke. 

Det kan virke så lett å bli fortalt av voksne at du bare skal godta deg selv som du er og at du er god nok som du er. Det er nå slik at det ikke alltid er så lett å snu de følelsene til noe annet. Jeg vil anbefale deg veldig å ha en voksen person du kan snakke litt med. Det kan være en foresatt, lærer eller det kan være helsesykepleier på skolen eller Helsestasjon for ungdom. Du kan også ta opp problemet med fastlegen. Fastlegen din kan vurdere kvisene og evt gi tilbud om  behandling. 

Jeg håper at det er noen i området der du bor som du kan søke litt råd og veiledning. 

Jeg legger ved en lenke til ung.no der det står mye beskrevet om fenomenet kroppspress

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut