Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Ubeskyttet sex og angrepille

Hei! 

Jeg er en jente som netopp hadde sex, han spurte meg ikke engang om jeg gikk på prevensjon, noe jeg ikke gjør. Han kom inni meg, og jeg er nå livredd for å bli gravid. 
Jeg har veldig strenge foreldre og tør ikke fortelle dem noe. 
Jeg har snakket med en venninne, og vi skal kjøpe angrepille fortest mulig, men hva gjør jeg om angrepillen ikke funker, og jeg har regnet at det er 15 timer etter jeg har hatt sex at jeg tar angrepillen.
Er det mer sjangs for å bli gravid på grunn av at det har gått såpass lang tid?

Jente 14

Svar fra ungrus.no 01.09.2020

Hei! 

Den situasjonen du har vært i nå høres ikke bra ut. Du har hatt sex med en som du ikke har pratet særlig med og der det har vært mangelfull komunikasjon mellom dere to. Angrepille bør tas så fort som mulig etter samleie der det var mangelfull prevensjon og en ikke vil bli gravid. Om du tar angrepille og følger veiledningen som står i vedlegget til pillen så virker den. Det er to ulike typer å velge mellom. Den ene må tas innen 72 timer etter samleie og den andre innen 5 døgn. Du har vært godt innenfor dette. Når en har tatt angrepille kan mens bli noe forskjøvet. Om ikke du får mens innen 2 uker etter den tid du skulle fått mens, så bør du oppsøke helsestasjon for ungdom eller lege for å sjekke om du er gravid. Sjansen for å skulle være gravid om angrepille tas som den skal, er veldig liten. 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut