Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Ubeskyttet sex

Hei! 

Jeg har hatt spontanabort den 6. juli. Jeg har ikke hatt mensen enda. Jeg tenker at mensen vil komme etter 3-6 uker, om jeg har rett.
Jeg har hatt ubeskyttet samleie, og mannen trakk seg ut av meg før han fikk utløsning.
Kan jeg være gravid?

Kvinne

 

Svar fra ungrus.no 17.08.2020

Hei kvinne! 

Du skriver at du hadde en spontanabort 6. juli. Det er en spontanabort når et påbegynt svangerskap avsluttes ufrivillig før 22 svangerskapsuke. Du skriver ikke hvor langt i svangerskapet du var når du spontanaborterte. Noen kvinner blør i 4 uker etter en spontanabort og andre er ferdig blødd etter en til to uker. Det kan gå 8 uker før en kvinne får mens igjen etter en spontanabort. Du skriver at du har hatt ubeskyttet samleie i etterkant, og da kan du bli gravid, selv om mannen trekker seg ut før utløsning. Det anbefales også at det blir tatt en graviditetstest ca 4 uker etter en spontanabort for å se at HCG nivået (graviditetshormonene) går ned som de skal (om du ikke har fått mensen).

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut