Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Gratis kondomer

Hei!

Jeg har lyst til å bestille kondomer fra gratis kondomer.no men jeg er redd for at mamma skal se at jeg har kjøpt de.

Gutt 13

Svar fra ungrus.no 06.02.2020

Hei!

Jeg kan forstå at det kan være flaut om mamma finner ut at du har bestilt kondomer. Samtidig er det veldig naturlig å være nysgjerrig på kondomer og ha lyst å prøve dem ut. Det er også veldig lurt å bli kjent med hvordan kondomer ser ut og hvordan de skal brukes før man står i en situasjon hvor man faktisk har bruk for dem. Da kan du lære deg å både forhindre uønsket graviditet og forebygge seksuelt overførebare infeksjoner (SOI).
Dette er jeg sikker på at din mor synes er veldig positivt. Kanskje hun tenker at du er litt ung, men det er veldig vanlig å prøve ut seksualiteten sin for seg selv, lenge før det er aktuelt å være sammen med en annen.
Bare et lite tips til slutt: Man kan få gratis kondomer på Helsestasjon for ungdom og hos helsesykepleier på skolen også.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut