Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Vondt å ikke være populær

Hei!

Jeg er ikke populær, og når jeg går bort til en av dem, overser de bare meg. Og så later de som om jeg ikke er der. Men de vet at jeg er der. Men nå er det populært med noen leker som heter fidget Toys. Og jeg har kjøpt mye av det, men ingen ting nytter!

Jente, yngre enn 12 år

Svar fra ungrus.no 28.06.2021

Hei!

Du skriver at du blir oversett av de andre og at du ikke opplever at du er populær. Dette hørtes veldig vondt ut. Selv om du har kjøpt inn fidget Toys som er populært, så har det ikke hjulpet. Å bli holdt utenfor et fellesskap er en vond form for mobbing. Sånn skal det ikke være.

Her tror jeg du er nødt til å snakke med noen voksne for å få hjelp. Foreldrene dine trenger å vite dette (om de ikke allerede vet det da), men også lærer på skolen og andre voksne som har kontakt med dere barn. De voksne kan være med på å tilrettelegge for at alle skal få være med. De kan også ta opp tema med utestenging for at de andre barna skal ta deg med i gjengen.

Kanskje er det noen av barna som er lettere å få kontakt med når dere ikke er så mange sammen. Kanskje er det noen av de «mindre populære» som kjenner på noe av det samme?

Jeg kjenner ikke til miljøet ditt, så det blir vanskelig å si noe konkret, men jeg er sikker på at du kan få hjelp av snille, trygge voksne som vil støtte deg i dette.

Vennlig hilsen

Unn Herlofsen

Psykolog

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut