Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Ung og deprimert?

Hei!

Er det vanlig og være deprimert i ung alder?

Jente 13

Svar fra ungrus.no 30.03.2023

Hei jente 13 år!

Du spør om det er vanlig å være deprimert i ung alder. Til det vil jeg si at det er veldig vanlig å kjenne på mange følelser i ung alder, også tristhet, håpløshet og avmakt. 
Å utvikle seg fra å være barn og inn i voksenlivet, kan ofte være overveldende med mange store spørsmål som du skal ta stilling til. Dette kan sette i gang mange ulike følelser og tanker. I tillegg er kroppen og hjernen i stor utvikling med hormoner som også påvirker følelseslivet. 
Så ja, det er veldig vanlig å også kjenne på depressive følelser i ung alder. Selv om det er vanlig, betyr ikke at det ikke kan være vanskelig for den enkelte likevel. 
Det vil alltid være fint å snakke med noen man stoler på om disse viktige følelsene og oppdagelsene i livet. Snakk gjerne med en voksen som har vært gjennom det, eller en venn som kan kjenne på noe av det samme.

Vennlig hilsen

Unn Herlofsen

Psykolog

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut