Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre rusmidler

Overdose MDMA?

Hei!

Jeg lurer på hvor mange MDMA man må ta for å øke sjansen for å gå bort?

Jente 12

Svar fra ungrus.no 03.02.2023

Hei jente 12 år!

Du spør hvor mange MDMA tabletter man må ta for å gå bort.

Det jeg finner på nett om dette er at det er liten risiko for død ved dette preparatet (MDMA). Effekt og risiko for overdose avhenger av tilvenning (hvor mye en har brukt det tidligere), kroppsvekt og hvor reint stoffet er (dette kan variere og man kan få i seg andre stoffer også).
Overdose kan gi skade på organene dine, og du kan blant annet bli nedstemt og i dårlig humør etter å ha tatt disse pillene.

Det jeg likevel ble mer opptatt av er å finne ut hvorfor du tenker på det å gå bort. Noen opplever at livet kan være vanskelig, kanskje særlig når man er ung, da og trenger vi å snakke med noen trygge voksne om dette.
Kjenner du noen som kan snakke med om det du synes er vanskelig i livet? Hvis du har det, synes jeg du skal snakke om dette med han/henne i stedet for å vurdere rusmidler og overdose. Er det ingen du kjenner som du stoler på eller vil snakke med, kan jeg foreslå en lærer eller helsesykepleier på skolen. De kan snakke med deg og eventuelt hjelpe deg til å få kontakt med noen som kan mer om dette dersom du ønsker det.

Det er fint at du spør om dette og fint om du kan snakke med noen om dette. Det finnes også kontakttelefoner hvor du kan få snakke med noen direkte eller gjennom en chattetjeneste.Her er noen du som kan være aktuelle: Hjelpetelefonen til Mental HelseBlå Kors chat-senter og Alarmtelefonene for barn og unge

Vennlig hilsen

Unn Herlofsen

Psykolog

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut