Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Hvordan bli synlig?

Hei!

Jeg klarer ikke å bli populær eller noe som helst. Jeg er bare jenta alle ikke ser. Jeg er lsm bare der.

Er det sjans for meg å bli mer populær? Og hvordan? 

Jeg er lesbisk.

Jente 11 år

Svar fra ungrus.no 27.09.2021

Hei jente 11 år!

Du spør om det er sjans for deg å bli populær. Noe du nå opplever at du ikke er. Det høres veldig vondt ut å ha det sånn, og det er jammen ikke lett å gi et godt svar på heller…

Kanskje føler du deg ensom og litt usynlig, og ønsker at noen skal legge merke til deg og å være sammen med deg? Det å bli populær i ordets rette forstand er kanskje ikke det som er det viktigste for deg? Kanskje er det mer det at du skal ha noen venner du kan henge med?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Det er klart at det er mulig for deg å bli mer synlig og å få venner. Du trenger sannsynligvis litt hjelp til å komme ut av den rollen du beskriver at du har.

Jeg vil foreslå at du snakker med foreldrene dine og med læreren din om dette. Det er mulig skolen kan hjelpe til med at alle skal inkluderes i større grad enn det oppleves for deg nå. Helsesykepleier på skolen kan også være fin å snakke med om dette, og vet sikkert litt mer om hva som er mulig for deg å gjøre der du bor.

Du sier også at du er lesbisk. Det gjør kanskje også at du føler deg annerledes, men det er slett ikke sikkert det har noe å si i forhold til å være sammen med andre barn.

Med vennlig hilsen

Unn Herlofsen

Psykologspesialist

ABUP

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut