Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre rusmidler

Hodepine av kokainbruk

Hei!

Jeg har nå tatt kokain noen ganger og første gangen jeg tok det så var det flere linjer... og jeg har vært svimmel i flere uker siden den kvelden. Utrolig vondt i hjernen, faktisk og føles som press i hjernen og mye svimmel... utrolig hodepine også. Alt det der har hatt det i flere uker ca 3 uker.

Vil ikke kontakte legen, for jeg vil ikke at legen registrerer det på meg at jeg har tatt kokain.

Jente 18+

Svar fra ungrus.no 08.01.2020

Kjære jente, 18 eller eldre!

Det var et vanskelig spørsmål du stilte her, for akkurat denne bivirkningen av kokainbruk er ikke så veldig vanlig, slik jeg kjenner til. Men kokain er jo et middel som virker på mange forskjellige kroppsfunksjoner, spesielt blodtrykk og puls, ved siden av de psykiske virkningene og bivirkningene.
Normalt skal slike bivirkninger gå over raskt, så jeg synes det er litt skummelt at du fremdeles er plaget med svimmelhet, press og hodepine. Dette er alvorlige symptomer, så jeg oppfordrer deg på det sterkeste til å ta kontakt med din lege og få dette undersøkt skikkelig. Såpass alvorlige symptomer må du ta på alvor!
Da synes jeg det er helt underordnet at legen din får greie på at du har forsøkt kokain. Vedkommende har 100% taushetsplikt. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr
Kommuneoverlege

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut