Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus i nære relasjoner

Avgiftning/avrusning

Hei!

Jeg skal snakke om rusmidler på skolen.
Jeg bor i fosterhjem fordi både mamma og pappa er rusmisbrukere. Mamma ble innlagt for ikke så lenge siden på rehabiliteringsinstitusjon. Der fikk jeg vite at du blir lenket fast til sengen din med både bein og armer for å ikke være en trussel mot andre? Slik som i film, fordi du får abstinenser, svetter, spyr på deg osv. Finner ikke noe om dette på nettet, vet dere noe om dette?

Jente 15

Svar fra ungrus.no 14.01.2020

Hei Jente 15!

Takk for spørsmålet ditt. Først vil jeg si at jeg synes du er skikkelig tøff som skal snakke om rusmidler på skolen, spesielt siden det angår deg og din livssituasjon i så stor grad. Det er uansett et viktig tema.

Du skriver at din mor ble innlagt på rehabiliteringsinstitusjon. Jeg jobber på avdeling for rus- og avhengighetsbehandling, og kan berolige deg med at det er ingen som blir lenket fast til sengen i rusbehandling. Det som ofte vises i filmverdenen gjenspeiler ikke virkeligheten.

Pasienter som kommer til avgiftning/avrusning her får et eget rom med eget bad. Der er alltid helsepersonell tilgjengelig som er behjelpelige med medikamentell abstinensbehandling, men også for å prate med og støtte pasientene.

Om det er noe mer du lurer på så skriv gjerne igjen. Og lykke til med fremlegget ditt! 

Vennlig hilsen 

Ann Christin Haugen

Spesialutdannet sosionom

Sørlandet sykehus

Avdeling for rus- og avhengighetsbehandling   

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut