Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre rusmidler

Samleie på knips?

Hei!

Er det farlig å ha samleie på knips?

Kvinne 18+

Svar fra ungrus.no 24.06.2019

Hei!

Det er alltid en viss risiko forbundet med å innta rusmidler. Hvordan virkningen er for de enkelte rusmidlene kan variere fra person til person og fra gang til gang. Man kan derfor ikke si at det er trygt å ruse seg på knips/MDMA/ecstasy, enten man har samleie eller ei. Virkningen kan være slik at man mister litt kontrollen på følelsene sine. Mange blir veldig kjærlige, men man kan også få negative opplevelser og bli redde og mistenksomme.
Hvis man planlegger å ha samleie når man er ruset, er det viktig å tenke gjennom om dette er noe man virkelig har lyst til, både det å ruse seg og det å ha sex. Det er viktig at man føler seg trygg i situasjonen og kan stole på den man er sammen med. 
Rus kan gjøre at en blir mer skjødesløs, så det er fornuftig å ha prevensjon tilgjengelig, gjerne kondomer, som også beskytter mot kjønnssykdommer.
Det er lurt å være uthvilt og ha spist godt og drikke mye vann hvis du skal prøve ut MDMA/ecstasy.
Hvis du merker at du ikke har det bra, så si det til den personen du er sammen med og ikke vær redd for å ta kontakt med med helsepersonell hvis du får panikk eller får "noia".

Du kan lese mer om MDMA på rustelefonen.no.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og svaret vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut