Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Skadelig marihuana?

Hei!

Er det faktisk bevist at marihuana er skadelig? Jeg har sjekket rundt 30 kilder, og finner samme infoen overalt. Marihuanaen er enten blandet med tyngre stoffer eller tobakk, så er det da farlig for seg selv?
Burde det ikke vært lov for medisinsk bruk i hvert fall?

Gutt 15

Svar fra ungrus.no 14.03.2018

Hei!

Jeg vet ikke hvilke kilder du har sjekket, men dersom du går inn på denne lenken til helsenorge.no, som er driftet av Direktoratet for e-helse, vil du finne informasjon om virkningen cannabis gir i seg selv, uten at den er blandet med andre stoffer. Der står det også om hvilken risiko man utsetter seg for dersom man bruker cannabis.

Når det gjelder medisinsk bruk, er det viktig at medisinen er testet ut og faktisk virker på det den skal, uten å ha for store bivirkninger. ​Enkelte land har godkjent cannabinoider til medisinsk bruk. Det kan være som kvalmestillende middel under cellegiftbehandling, appetittstimulerende middel for pasienter med AIDS og smertelindrende middel for pasienter med multippel sklerose (MS). I Norge er det foreløpig godkjent ett legemiddel som inneholder cannabinoider. Middelet heter Sativex®. Dette er godkjent til bruk hos pasienter som har moderat eller alvorlig økt muskelspenning (spastisitet) som følge av MS.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut