Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Hvordan vet man om man er gay?

Hei!

Hvordan vet man om man er gay?

Gutt 14

Svar fra ungrus.no 13.01.2020

Hei gutt 14!

Jeg vet ikke om det er du som har sendt inn dette spørsmålet tidligere, men her får du svaret som Tone Jacobsen ga for en måned siden (red.):

I barneårene er det vanlig å leke kjærester og familie, uten at vi tenker så mye på om det er gutt eller jente vi leker dette sammen med.
Etter hvert kjenner vi mer på kribling i magen, på lyst til å holde hender, til å kysse, invitere med på kino og gjøre andre ting. Det er det vi kaller romantiske følelser.
Når vi begynner å kjenne på disse, er vi som regel kommet i puberteten. Det er ofte da vi finner ut hvilken legning vi har, eller finner ut av det som du spør om: Hvordan vet man at man er gay?
Jeg tenker at hvis den personen man ønsker å gjøre romantiske ting med alltid er av samme kjønn, da kan man tenke at man har en homofil eller lesbisk legning. Min oppfordring er at man skal gi seg selv rom og tid til å utforske dette, tillate seg å bli glad i de man blir glad i, og ikke minst være stolt av det.

Vennlig hilsen

Tone Jacobsen

Spesialutdannet sosionom

Avdeling for rus- og avhengighetsbehandling

Sørlandet sykehus.

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut