Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Hvordan bli likt for den man er?

Hei! 

Hvordan blir man populær?
Jeg skal starte i 7. klasse og det er ikke så lett å bli populær der og få komme inn i gjengen. Hos oss må man liksom være bitchy mot andre, men jeg vil ikke være sånn.
Jeg er en nerd, men som samtidig vil være med. I tillegg har klassen en chat på snap hvor de avtaler at de f.eks skal dra og bade. Men det vet ikke vi som ikke har snap og da er det ikke enkelt.

Hilsen meg

Svar fra ungrus.no 03.08.2021

Hei!

Det nærmer seg skolestart, og jeg forstår at du er begynt å tenke over hvordan det nye skoleåret kommer til å bli.
Du ønsker å få komme inn i gjengen, og du sier at hos dere må man være bitchy mot hverandre, men at du ikke vil være sånn.

Jeg må bare skryte av deg som klarer å holde på dine verdier, selv om du merker at det koster sosialt. Du setter selv en grense for hvor langt du vil gå for å bli likt. Jeg er sikker på at det er mange andre i klassen som er glad for at du ikke oppfører deg bitchy!
Er du sikker på at det er denne gjengen du ønsker å henge med?
Er det andre i klassen du kan gjøre avtaler med og for eksempel gå å bade med?
Du sier også at du er en nerd. Dersom det betyr at du liker skolearbeid og er flink på skolen, betyr ikke det at du ikke har like stort behov for å ha venner som andre. Det er ikke alle som oppnår å bli den mest populære i klassen, men det å ha en eller to fortrolige, som man kan stole på og som liker en som en er, er viktig for å trives og ha det godt. Kanskje er det andre i klassen som er mer lik deg, og som også trenger en venn?

Det kan være gode grunner til å ikke være på Snap Chat, men det er ikke sikkert at det å gjøre avtaler på Snap er en strategi fra de andre for å for å holde noen utenfor. Hvis du ønsker å gjøre et forsøk på å bli med i gjengen, må du tenke gjennom om det er en av dem du har hatt kontakt med, som du kan spørre om han eller hun kan gi deg beskjed neste gang de finner på noe. Det krever mot, og du risikerer å bli avvist. Likevel er det ikke sikkert du får muligheten dersom du ikke tør å spørre.

Du virker som ei jente som er en god til å se både deg selv og klassekameratene dine litt utenfra. Du lurer på hva du kan gjøre selv, noe som tyder på at du er ei handlekraftig jente!
Jeg håper du fortsetter å være den du er, uten å prøve å likne på andre for å bli mer likt.
Så håper jeg det nye skoleåret vil gi deg nye, gode vennskap! 

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no
 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut