Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Hvor lang tid før negativ test for cannabis?

Hei!

Jeg har holdt på en del med cannabis som selvmedisinering i rundt 1 1/2 års tid, noen ganger ukentlig, noen ganger daglig.
Siste måneden har jeg trappet ned til rundt annenhver dag eller mindre. Jeg skal ta en urinprøve for å få opphevet mitt muntlige føreforbud til bil om en 40 dagers tid, og lurer på om dette er nok til å få en negativ test.

Gutt 20

Svar fra ungrus.no 31.05.2022

Hei!

THC er det virksomme stoffet i cannabis, og er det man ser rester etter i blod- og urinprøver. THC kan påvises opp til et døgn etter enkeltinntak og opptil flere dager etter lengre tids jevnlig bruk. Noen kan teste positivt på cannabis 10 uker etter siste inntak dersom de har hatt et svært høyt forbruk av cannabis. Her er det store individuelle forskjeller. 

Hvis du skal avlegge ren urinprøve om litt over en måned, bør du nok kutte ut cannabis umiddelbart. Dersom du synes det er vanskelig å klare deg uten den selvmedisineringen du er blitt vant med, kan du kanskje ha nytte av hasj app'en, som ligger på nettsiden til RUSinfo. Det kan også være at det finnes et tilbud i kommunen der du bor. Kanskje kan du finne frem til andre strategier som kan hjelpe mot det du nå bruker cannabis for som selvmedisinering?

Det er umulig å si hvor lang tid det vil ta før din urin er uten THC, men det går an å kjøpe test-kit på noen apotek eller på nett, som kan gi en pekepinn på hvordan du ligger an, uten at dette kan være en garanti for at du avleverer ren test.

Du kan lese mer om cannabis i urin- og blodprøver på RUSinfo.no.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut