Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

Gjør det vondt å ha sex?

Hei!

Gjør det vondt å ha sex?

Jente 12

Svar fra ungrus.no 27.07.2020

Hei jente 12 år!

Sex er alt fra berøring, kyssing, fingring, onanere hverandre, munnsex  til samleie. Det å ta på hverandre og kose med hverandre er ikke vondt. Onanering med deg selv eller en kjæreste kan også oppleves litt smertefullt til du finner ut hvordan du/dere liker det. Inntrengning i skjeden kan gjøre vondt.

Samleie kan være smertefullt de første gangene. Derfor er det viktig å vente med samleie til du er sikker på og stoler på den personen du ønsker det med. Hva som er vondt er også individuelt. 

I Norge er det 16 års grense for å ha samleie. Jenter sin debut alder er ca 16,7 år. Det vil si at noen kan være under 16 år og noen kan være 20 år første gang de har samleie. Det er viktig å ikke ha sex før du selv vil. Hvis noen går over dine grenser håper jeg du tar kontakt med en voksen du stoler på, for eksempel helsesykepleier. 

Jeg vil også råde deg til å gå inn på nettsiden til sex og samfunn. Der vil du finne svar på de fleste spørsmålene du lurer på.

Vennlig hilsen

Irene Sande

Sexologisk rådgiver

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut