Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Sovne med musikk på ørene

Hei igjen!

Jeg pleier å høre på musikk med hodetelefoner langt på natt, til ca. 2-4 tiden. Mamma syntes ikke det er en så god idé. Hun sa ikke hvorfor, så jeg er veldig nysgjerrig. Er det smart å sovne med musikk på ørene?

Jente 14

Svar fra ungrus.no 28.04.2021

Kjære jente, 14! 

Din mor har nok rett, det er ikke lurt å høre musikk til langt på natt. Slike lyder gjør deg mer våken og hindrer hjernen din i å falle til ro, slik at "hjernevasken" kan ta til. Akkurat det samme gjelder for bruk av mobiltelefon eller nettbrett rett før sengetid.

Når du legger deg, helst i 21.30-22-tiden, bør det være mørkt og stille rundt deg, slik at hjernen din kan komme seg inn i nattesøvnen slik den skal. Det er faktisk livsviktig å få god søvn, så vanen din med å høre musikk til langt på natt må du forsøke å legge av deg.
Vi er skapt til å være aktive og våkne om dagen, men vi skal sove om natten.

Med hilsen

Dagfinn Haarr

Lege
Spesialist i samfunnsmedisin og allmennmedisin

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut