Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre rusmidler

Sliten av å teste heroin?

Hei!

Jeg har nå i løpet av en måned tatt heroin for å prøve å forstå min mann som tidligere har vært og fremdeles gjør noe enda.
Jeg har alt forstått at hans misbruk i hovedsak har vært en medisin for ham, siden han har kraftig PTSD og gjennom at jeg selv prøvde, fordi jeg selv vet jeg har steinkontroll og vil ALDRI la meg bli hekta.
Jeg tåler å være syk eller å bli syk, som det snakkes om at en blir. Jeg har heldigvis sluppet dette, tror jeg.
Men spørsmålet mitt er, siden jeg har lagt merke til at jeg er så mye mer trøtt om dagen og jeg bare har tatt dette totalt 6 ganger i løpet av en måned, 4 ganger etter hverandre. Og barnslig nok, fordi jeg ville protestere.
Men er det normalt at en blir sliten av dette? Og hvorfor? Jeg mener? Hviler ikke kroppen under en slik rus?

Kvinne 43

Svar fra ungrus.no 31.01.2023

Kjære kvinne 43!

Du lurer på om trøttheten din har sammenheng med at du har prøvd heroin for første gang.
Det tror jeg er svært sannsynlig: Heroin, morfin, Dolcontin, kodein (for eksempel Paralgin Forte), brytes alle sammen ned til samme stoff i hjernen, nemlig morfin. Navnet morfin har sammenheng med Morpheus, som er søvnens gud i Hellas. 

Morfin sin hovedeffekt er nemlig beroligende og søvndyssende. I tillegg påvirker den belønningssenteret, slik at mange vil oppleve en form for velvære når de bruker disse stoffene. Dersom man fortsetter på bruke disse opioidene, vil hjernen etter hvert tilpasse seg, og da blir den søvndyssende effekten ikke så fremtredende. 

Så det du har opplevd er nok faktisk en helt typisk effekt av heroin. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr

Lege

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut