Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Angstanfall etter hasjrøyking?

Hei!

Jeg røyket ett gram hasj joint veldig fort på fest (men ikke hele) og følte meg veldig dårlig psykisk. Jeg følte hjertet mitt dunke hardt inni meg og følte øynene mine lukke seg uten min vilje. Denne opplevelsen gikk over etter par timer med stress og følte meg bedre neste morgen. Men det som var rart og ikke har fra andre som har hatt "bad trip" var at når jeg hadde norsk tentamen et par måneder senere (uten å tatt noe i mellom tiden) og midt i prøven da jeg var inni tankene mine hadde jeg de samme symptomene som på festen og følte ett diskonnekt fra virkeligheten. Begynte å skjelve, stresse, hyperventilere og slikt midt i timen. Etter prøven varte det i et par måneder med svært mye stress, lite søvn og samme diskonnekt fra virkeligheten. Bare nå nylig har det ordnet seg og føler meg normal igjen.
For tiden var det også svært traumatisk. Noen ide om hva som kunne ha skjedd?

Gutt 15

Svar fra ungrus.no 11.09.2023

Kjære gutt, 15!

Du forteller om skremmende anfall som jeg oppfatter som kraftige angstanfall. Disse kom etter at du hadde røykt hasj. Du skriver ikke om du har brukt hasj flere ganger, eller om det var den ene gangen du røykte. Men uansett kan det nok høres ut som det er en sammenheng mellom hasjrøykingen og anfallene. Det er ikke helt uvanlig at cannabis kan utløse slike anfall. Spesielt etter bruk av syntetisk cannabis, har noen opplevd å få alvorlig angst eller psykose etter ett enkelt inntak, og det kan ta lang tid før hjernen normaliseres. Men også "vanlig" hasj er mye sterkere nå enn tidligere, så jeg ser ikke bort fra at det er hasjrøykingen som har utløst disse anfallene.

Noen mennesker er ekstra sårbare for slike bivirkninger av cannabis, men problemet er at man ikke vet dette på forhånd. I ditt tilfelle er det nok såpass sannsynlig at anfallene har sammenheng med hasjrøyking, så det klokeste er nok å holde seg helt unna i fremtiden. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr

Lege

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut