Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Varig skade etter å ha blitt dopet?

Hei!

Jeg har en nær venn som ble dopet ned på fest. Hun følte på skjelvinger og ubehag dagen etter. Kan dopingen ha gitt henne permanente skader?

Gutt 19

Svar fra ungrus.no 09.05.2023

Hei gutt, 19! 

Du spør om permanente skader etter å ha blitt dopet ned på fest. Siden jeg ikke vet hvilket middel din venn ble dopet med, er det vanskelig å gi et helt eksakt svar. 

Det avgjørende når slike ting skjer, er for det første om dette er et stoff som er svært giftig for hjernen, og for det andre om det påvirker pusten, slik at hjernen i perioder får for lite oksygen. Ved overdoser hender det at man slutter å puste, og dersom man overlever, kan de delene av hjernen ta varig skade som styrer nærhukommelse, læringsevne og igangsetting. 

Jeg vil tro at din venn ikke er utsatt for en alvorlig forgiftning, da ville hun nok ha endt på sykehus. Slik du beskriver situasjonen, høres det heller ikke ut til at hun har hatt perioder med for liten oksygentilførsel til hjernen. I så fall er det mest sannsynlig at hun ikke vil oppleve permanente skader på sin hjerne. 

Hilsen

Dagfinn Haarr

Lege

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut