Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Cannabis og naproxen

Hei!

Er det farlig og ta naproxen etter inntak av cannabis?

Jente 17

Svar fra ungrus.no 04.03.2022

Kjære jente, 17! 

Dette var et nytt og interessant spørsmål som vi ikke har fått før. Det korte svaret er at det ikke er farlig å ta naproxen i forbindelse med cannabisinntak så langt jeg har klart å finne ut. 

Det litt lengre svaret er at det er godt dokumentert at man har større risiko for akutt hjerteinfarkt de første timene etter inntak av cannabis, risikoen øker med omtrent 50%. Og dette kan føre til hjertestans og eventuelt til og med død. Men det er tross alt en svært liten risiko uansett, men altså en økt risiko. 

Den medikamentgruppen som naproxen tilhører, er også kjent for å øke faren for akutt hjerteinfarkt, omtrent like mye som cannabis. Både diklofenac (Voltaren) og ibuprofen (Ibux) gir en slik liten økt risiko. Men naproxen er faktisk unntaket, her er det ikke påvist noen økt risiko for akutt hjertedød i forbindelse med bruk av medikamentet.

Jeg kjenner ikke til andre ting som skulle tilsi at det å blande naproxen og cannabis, skulle være noe farlig. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr
Lege 

Spesialist i allmennmedisin og samfunnsmedisin

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut