Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Seksuell helse

P-piller og mens

Hei! 

Jeg startet på p-piller for litt over en måned siden. Går på Vinelle, så tar en pille hver dag og trodde jeg skulle miste mensen, men nå har jeg blødd i 8 dager. Hvorfor har jeg blødd så lenge og hvorfor stopper det aldri å blø. Blør ingenting på natten men en del på dagen.

Jente 14

Svar fra ungrus.no 06.12.2021

Hei! 

Du skriver at du begynte med p-pillen Vinelle for litt over en måned siden og at du nå har blødd i flere dager. Vinelle er en gestagen p-pille. Gestagen p-pille gir ofte et endret blødningsmønster. Mange vil miste blødningene helt og andre igjen kan få uregelmessige blødninger. Det er også noen som fortsetter med små månedlige blødninger. Hvordan det vil være for deg fremover er vanskelig å si. Det er ikke uvanlig at mange kan oppleve sammenhengende blødninger i en tid etter oppstart med en gestagen p- pille. Det er ofte slik at en del kan forandre seg i løpet av de 3 første månedene etter oppstart.
Du bør fortsette med Vinelle i 3 måneder før du eventuelt oppsøker lege heller helsesykepleier, som du har fått pillene av, for eventuelt å vurdere et bytte.
Det er fremdeles mulig at du er en av dem som vil oppleve at du ikke får mens når du bruker Vinelle, men en klarhet her kan en ikke si noe om foreløpig. 

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut