Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Feltsykepleien i Kristiansand

Hei!

Jeg lurer på om dere har info på hva Feltsykepleien kan hjelpe med spesifikt? Kan de teste for hiv etc, sette div. vaksiner og sette deg i kontakt med andre tjenester. Er også klar over panteordningen og tilbudet om gratis brukerutstyr. Har lest en del rundt på nett og finner ikkje spesifikt. Fant at det var en Feltsykepleie som tilbød sjekk av crp.

Vet dere hvilken tjenester spesifikt de tilbyr her i Kristiansand? For eks drenering av abscesser, antibiotika, gravidtest eller om de kan fastsette og gi behandling for bomskudd? Om dere ikkje vet, har dere mulighet for å kontakte Feltsykepleien?

Jente, 20

Svar fra ungrus.no 07.06.2022

Hei!

Feltsykepleien opplyser at de har god kompetanse på stell av sår av ulik karakter og åpner og drenerer abscesser. De dekker antibiotikabehandling, hvis det trengs. De gir injeksjonsveiledning og hjelper folk til å være i stand til å ruse seg på en tryggere måte. De snakker ikke om avrusning før man selv tar opp temaet.
De hjelper brukere til å komme i kontakt med fastlege, og kan være med i møte med med LAR, fastlege m.fl. De kan også følge til sykehus, tannlege o.l. De kan bidra med graviditetstest og sette kvinner i kontakt med sin GU-klinikk (gynekologisk undersøkelse). De hjelper til med hepatitt C-behandling.

Du kan gå inn på lenken til Kristiansand kommune og lese mer om arbeidsområder og få kontaktinformasjon til Feltsykepleien i Kristiansand. De har også en Facebook-side der de informerer om mer dagsaktuelle saker som ureint stoff o.l.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut