Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Sjekk av eget rulleblad

Hei!

Hvordan kan man se om man har noe på rullebladet?

Jeg har ruset meg 4 ganger totalt for en stund siden, men hadde ikke narkotika på meg da politiet fant meg, men har jo fortsatt oppbevart og brukt det. Jeg har ikke noe ungdomsoppfølging eller noe sånt. Jeg er ikke kriminell på andre måter.

Jente 16

Svar fra ungrus.no 13.02.2023

Hei!

Vanligvis får du ikke sjekket politiattesten din uten at du har en grunn til det. Politiet skal i utgangspunktet ikke skrive ut en politiattest med mindre du skal bruke den til noe der det er krav til vandelsattest. For eksempel når du søker jobb hvor det er krav om dette.

Du kan likevel søke om innsyn i politiets register, dersom du tror at politiet har registrert noe om deg. Det kan du lese mer om her.

Men så lenge du ikke er blitt dømt for noe (fått fengselsstraff eller bot), vil det heller ikke være registrert noe på rullebladet ditt.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut