Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre rusmidler

Narkotikabruk i Norge

Hei!

Hvor ofte bruker nordmenn narkotika?

Gutt 18+

Svar fra ungrus.no 08.12.2021

Hei!

I statistikk om blant annet rusbruk bruker en ikke betegnelsen nordmenn, men ser på hele befolkningen i Norge uavhengig av opphav.

Hvor ofte ulike personer bruker narkotika varierer fra bruker til bruker, noen bruker narkotika hver dag, mens andre bruker det sjeldnere. Det er ingen eksakt statistikk på dette, men det er statistikk som kan si noe om hvor mange som har brukt ulike narkotiske stoffer i løpet av det siste året, siste fire uker osv.

I en rapport fra Folkehelseinstituttet kalt Rusmidler i Norge er det gjengitt en undersøkelse som tar for seg cannabisbruk i aldersgruppen 16-64 år. Av de som ble spurt i 2016, hadde 3,9 % brukt cannabis de siste 12 månedene, og 1,7 % svarte at de hadde brukt cannabis de siste 4 ukene. Som du ser er det en forholdsvis liten del av befolkningen som bruker cannabis jevnlig. Når det gjelder andre rusmidler, er det enda færre som bruker dem, men hvis du vil vite mer om dette, kan du gå inn på rapporten og finne svar der.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold
Rådgiver

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut