Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Konsekvenser av promillekjøring

Hei!

Jeg har blitt tatt for promillekjøring, som var 0,36. Dermed har jeg fått et forelegg på 6000 kr.
Tenkte å søke på fengselbetjent. Kan dette forelegget være en hindring for meg?

Mann 18+

Svar fra ungrus.no 23.03.2021

Hei!

Når du begår en straffbar handling, vil dette registreres hos politiet. Det er imidlertid ikke slik at en bemerkning på politiattesten automatisk vil være til hinder for deg senere, men noen skoler og arbeidsgivere kan etter loven kreve at du legger frem ulike typer politiattester.

Jeg er litt usikker, men tenker at det i ditt tilfelle vil være snakk om et uttømmende politiattest. I den uttømmende politiattesten finnes absolutt alle opplysninger som er å finne i både straffe- og bøteregisteret ditt - uansett hvor lenge det er siden disse er begått. Skal du for eksempel begynne i forsvaret, i kriminalomsorgen, i politiet, i et vaktselskap eller jobber relatert til luftfart/flyplass, går de gjennom den uttømmende politiattesten. Da vurderes det om ditt forelegg vil ha betydning for om arbeidsgiver/studiestedet vil ansette deg eller la deg få plass ved skolen.

Det er derfor ikke nødvendigvis slik at dette forelegget vil være til hinder for at du kan utdanne deg til fengeselsbetjent. Dersom dette var et engangstilfelle, kan det tenkes at det blir sett bort i fra. 
Du kan jo snakke med det aktuelle utdanningsstedet for å få en avklaring.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold

Rådgiver

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut