Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Hvordan sjekke egen vandel?

Hei!

Jeg er en jente på 22 år. Når jeg var litt yngre, tror det var i 1. vgs hadde jeg en hendelse hvor venninna mi la et plagg i vesken min mens vi var på et senter. Jeg husker at jeg ble kalt inn til å snakke med en dame hos politiet. Men husker ikke om den ble henlagt eller ikke. Jeg fikk ikke en dom jeg måtte gjennomføre eller noe å betale. Spørsmålet mitt er har jeg en god nok vandel til å jobb i vaktselskap ?

Kvinne 22

Svar fra ungrus.no 15.03.2024

Hei,

Dersom du ikke fikk en reaksjon på forholdet kommer det trolig ikke på noen politiattest. 

For å få jobb i et vaktselskap, kreves det noe som kalles en uttømmende politiattest. Den skal inneholde alle reaksjoner på lovbrudd i opptil 20 år. Du kan lese mer om uttømmende politiattest her.

Du kan kontakte Politiets enhet for vandelskontroll og politiattester på telefon 404 01 550 for å høre hvordan du kan sjekke din vandel uten å søke om politiattest.

Vennlig hilsen

Benny Klokkervold

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut