Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Venner og popularitet

Hei!

Jeg har akkurat blitt uvenner/splittet med mine tre beste venninner. De er de mest populære jentene i klassen, Jeg vil jo gjerne være populær jeg også, men blir vanskelig når de ikke vil ha meg med. Det virker som om de har det mye bedre uten meg. Hva skal jeg gjøre for at de skal like meg, og være sammen med meg? Hvordan bli populær og hva er er det som gjør noen populære?
Det virker bare som om det har noe med utseende, kropp, sminke, klær og stil.

Jente 13

Svar fra ungrus.no 19.11.2021

Hei!

Du skriver at du er blitt uvenner med dine tre beste venninner. Jeg skjønner at det gjør vondt, men jeg vet at slikt fort kan endre seg, så jeg håper dere klarer å ordne opp og bli venner igjen.
Du deler ønsket med mange andre når du sier du gjerne vil være populær og lurer på hva som skal til. Det virker også som du er kritisk til at så mye dreier seg om utseende, kropp, sminke, klær og stil. Når det kommer til hva som er viktig i livet, er det sjelden disse tingene betyr mest. Det kan være forlokkende å være populær, men enda viktigere er det å ha en eller noen få virkelig gode venner som du kan stole på. Kanskje det er det du også ønsker å være, en god venn som stller opp og som andre kan stole på? 
Du er i en alder der man ofte får mange tanker om hvem man er og hvordan man blir sett av andre. Det kan være krevende, men også spennende. Det at du stiller spørsmål ved fokuset på utseende, kropp og stil, kan kanskje tolkes som at du har litt andre verdier enn vennene dine? 
Kanskje du kan bidra til at det blir mindre fokus på overflatiske ting ved å ikke dømme folk som ikke lever opp til alle kravene dere kan oppleve?
Kanskje dine neste beste venner er noen helt andre enn de du opplever stenger deg ute nå, og at dere faktsik har mer til felles?

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut