Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Cannabis

Hvor lenge er hasj i kroppen når man har spist den?

Hei!

Jeg lurte på hvor lenge varer hasjen i kroppen hvis man spiser den?

Jente 18

Svar fra ungrus.no 01.08.2022

Kjære jente, 18!

Du spør om hvor lenge hasj er i kroppen etter at du har spist den. Det er ikke noe enkelt svar på det spørsmålet, fordi dette avhenger av mange faktorer.  

Det er ulike former for cannabis man kan ta inn gjennom munnen. Noen former for cannabis suges raskt opp fra tarmen, andre bruker lengre tid. Det har også betydning hva man ellers spiser. Dersom man tar inn mye mat sammen med cannabis, tar det lengre tid før cannabis er over i blodbanen.

Når så cannabis er kommet inn i blodbanen fra tarmen, vil det oppføre seg på samme måte som cannabis som man røyker og fordele seg i hele kroppen. Så vil det skilles ut gjennom leveren og forsvinne ut av kroppen. Normalt vil mesteparten av cannabis man tar inn, bli skilt ut i løpet av 2 timer etter at det er kommet over i blodbanen, men det er store individuelle variasjoner, noen kan bruke opp til 24 timer på å bli helt cannabisfri etter et enkeltinntak. 

Derimot er historien en helt annen dersom man bruker cannabis ofte. Da vil cannabis lagres i fettvevet og skilles ut langsomt over flere uker til måneder. Jeg har hatt pasienter som har testet positivt på cannabis i urinen to måneder etter at de sluttet å bruke hasj, selv om det vanligvis ikke går så lang tid. Poenget er at det er store individuelle variasjoner. 

Oppsummert: Etter et enkeltinntak av hasj gjennom munnen vil nok det aller meste være ute av kroppen i løpet av første døgn, men situasjonen er en helt annen dersom man bruker hasj hyppig, både dersom man røyker det eller spiser det. 

Med hilsen

Dagfinn Haarr

Lege, spesialst i allmennmedisin og samfunnsmedisin

 

 

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut