Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Alkohol

Utprøving av alkoholrus

Hei!

Jeg og en bestevenn drakk litt vodka 30 % og fireball, tok noen shotter med bare fireball og blandet vodka med pepsimax.
Er det veldig farlig?
Vi hadde lyst til og prøve å kjenne hvordan det er å være full, men det skjedde ikke så mye.

Jente 12

Svar fra ungrus.no 03.05.2021

Hei!

Det kan være spennende å teste ut hvordan alkoholrusen virker, slik du gjorde med din bestevenn. Når man blander drinker selv, kan det være vanskelig å beregne hvor mye man får i seg. Dere synes ikke det skjedde så mye, og det kan dere kanskje være glad for. Når dere er så unge og ikke har drukket før, kan dere plutselig ha fått i dere for mye, og da kan dere både oppleve at dere ikke har helt styring på hva dere sier eller gjør eller på å koordinere kroppens bevegelser. Det kan gjøre dere mer utsatt for uhell og ulykker og for å komme opp i situasjoner som kan være ubehagelige eller farlige for dere.
Det er en grunn til at det er 18-års aldersgrense for kjøp av alkohol, så jeg vil anbefale å vente med å prøve ut alkoholrusen til dere er eldre.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no 
 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut