Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Ulovlig tilbud fra en mann

Hei!

En sugardaddy vil møte meg for å ha sex. Han sier jeg får betalt og jeg har veldig lyst.
Hva bør jeg gjøre?

Jente 14

Svar fra ungrus.no 16.02.2021

Hei jente 14 år!

Takk for at du skriver til oss med dette spørsmålet. Du tar opp en alvorlig situasjon! 

Du kaller han for sugardaddy og sier at han vil betale deg for å ha sex med deg. Når han sier at han vil betale deg, så blir det som en form for prostitusjon. En sugardaddy er en voksen person som betaler for å ha en eller annen form for sex med en yngre. I Norge er det forbudt å kjøpe seksuelle tjenester og det er det forbudt for voksne å ha sex og samleier med noen som er under 16 år. Den seksuelle lavalderen i Norge som er 16 år er der for blant annet å beskytte unge mot å bli utnyttet av voksne som i dette tilfellet.

Du er ei ung jente som er i en alder der kroppen er i en av de mest viktigste fasene. Det er ikke uvanlig at når en er i den alderen så kan en ha ønske om å utforske ulike sider ved seg selv. Det kan være vanskelig å si nei til ting en egentlig ikke har lyst til også. Sex kan være og bli en fantastisk ting når du er klar for det og da gjerne med en person som du kan være helt trygg på. 

Det kan være farlig for deg å møte denne personen og jeg vil derfor på det sterkeste fraråde deg det. Om det er vanskelig for deg å klare å si nei så må du gjerne søke råd hos en voksen du har rundt deg, en lærer eller skolehelsetjeneste. 

Vil også tipse deg om politiets nettpatrulje hvor du enkelt kan få råd og hjelp

Med vennlig hilsen

Aina Kjær 

Helsesykepleier

 

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut