Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Rus i nære relasjoner

Sønn med rusproblemer

Hei!

Trenger råd til hvem kan hjelpe oss, sønn sliter med rusproblemer.

Forelder

Svar fra ungrus.no 21.02.2022

Hei!

Det er vondt å være forelder og oppleve at ens eget barn har det vanskelig. Det er bra at du tar tak og prøver å finne ut hvor dere kan få hjelp! Jeg håper sønnen din ønsker å ta imot hjelp, noe som vil kunne forhindre at livssituasjonen hans blir mer komplisert og vanskelig enn den kanskje allerede er. Det skal mye til før det brukes tvang, både overfor ungdom og voksne med rusproblemer.
Det er et skille ved om sønnen din er under eller over 18 år. Hvis sønnen din er under 18 år, kan du henvende deg til barnevernet, som kan si hvor du kan henvende deg for få hjelp.
Dersom han er over 18, er han myndig. Da må han i utgangspunktet selv ønske å ta imot hjelp og gi samtykke dersom du vil involvere deg på hans vegne.
Det kan uansett være en god støtte i å søke hjelp for pårørende. Da kan du møte folk som enten har egenerfaring eller god kunnskap om å stå i den situasjonene du står i nå.
Både fastlege, kommune og spesialisthelsetjeneste har kunnskap om rus og om hjelpeapparatet. Hvis du går inn på hjemmesiden til kommunen der du bor, bør det ligge ute informasjon om tjenester for mennesker med utfordringer knyttet til rus og psyksisk helse i kommunen. 

Du kan finne Hjelp til deg med rusproblemer og Tilbud for pårørende innen psykisk helse og rus på helsenorge.no.

Jeg håper du finner en vei til god hjelp, både for sønnen din og for deg som pårørende!

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut