Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre rusmidler

Skader av langvarig heroinbruk

Hei!

Hva er skadevirkningene av langvarig bruk av heroin?

Jente 14

Svar fra ungrus.no 29.10.2020

Hei!

Mange av de direkte helseskadene av heroinbruk kan knyttes til sprøytebruk og faren for overdoser. Dette er risiko man kan utsette seg for enten man bare prøver det ut noen ganger eller om man har brukt heroin lenge. For å redusere skadevirkningene som følge av sprøytebruk, har nå flere kommuner opplæring i hvordan man kan røyke heroin i stedet for å bruke sprøyter.

Heroin kan være vanskelig å dosere, så faren for å dø som følge av overdose vil alltid være til stede. En overdose kan også gi andre skader, selv om man overlever.
Heroin er veldig avhengighetsskapende. En avhengighet gjør at man setter rusen foran mye annet, og da kan det bli vanskelig å holde på familie, jobb og bolig. Mange opplever at livet blir veldig vanskelig når de må få tak på penger til skaffe seg heroin. Det kan føre en inn i et tøft miljø med kriminalitet og prostitusjon, trusler og vold. Det gjør ofte at både den fysiske og den psykiske helsa blir dårligere. 

Hvis man trenger behandling og hjelp til å slutte med heroin eller ønsker å komme inn i legemiddelassistert rehabilitering (LAR), kan man ta kontakt med fastlegen eller sosialtjenesten der en bor.

Du kan lese mer om heroin på rustelefonen.no.

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut