Gå til innhold Gå til navigasjon
ungrus.no - Kristiansand kommune
ungrus.no - Kristiansand kommune

Spør oss / Andre spørsmål

Jobb innen psykisk helse?

Hei!

Jeg søker jobb innen psykisk helse men jeg har kun min personlige erfaring innen det.
Jeg sliter med å finne jobb.

Kvinne 37

Svar fra ungrus.no 29.09.2022

Hei!

Når du skriver at du kun har din personlige erfaring innen psykisk helse, er jeg litt usikker på om det er i form av at det er der du har arbeidserfaring fra eller om du mener at du har egenerfaring med psykiske helseutfordringer. I svaret mitt vil jeg ta utgangspunkt i det siste, så får du heller skrive inn på nytt dersom jeg har tolket det feil.

Det er flott om du ønsker å bruke din egenerfaring til å hjelpe andre. Det er gitt tydelige signaler om at brukerstemmen skal høres i planarbeid m.m. og at det er verdifullt å ansette erfaringskonsulenter i offentlige tjenester.

Det er mulig å starte ved å gå inn i frivillig arbeid i ulike organisasjoner som for eksempel Mental Helse. De har erfaring på hva som må til for å få brukt egenerfaring på best mulig måte. 

Noen organisasjoner er basert på likepersonarbeid og andre tar i bruk mentorer. Begge disse er basert på egenerfaring, men man går inn i litt ulike roller. Dersom du skal gå inn i en slik rolle, vil jeg anbefale å forhøre deg om organisasjonen gri opplæring i forkant og gjerne gir veiledning underveis. Det kan være veldig nyttig, for det kan være utfordrende å hjelpe andre dersom man selv strever i perioder. Da kan man både lære hvordan man kan bruke egne erfaringer i møte med andre og også lære hvordan man kan ta vare på seg selv.

KBT - Kompetansesenter for brukererfaring og tjenesteutvikling har både erfaringskonsulentkurs og starter fagutdanning for erfaringskonsulenter. Sagatun Brukerstyrt Senter kan også være verdt å sjekke ut.
Mental helse, som jeg har nevnt tidligere, og flere andre organisasjoner driver også likepersonarbeid.

 Jeg håper du finner en vei inn til en jobb som du kan trives med. 

Vennlig hilsen

Anne Wivestad

ungrus.no

Trenger du hjelp?

Hvis du er under 25 år og sliter med rus, psykiske eller sosiale vansker, kan kanskje Ungteamet hjelpe deg videre.

Les om Ungteamet
Her kan du skrive ditt spørsmål anonymt. Ikke skriv navn eller adresse. Vi spør om kjønn, alder og region for å gi best mulig tilpassede svar. Spørsmålet blir videresendt til svartjenesten, og besvarte spørsmål vil bli lagt ut på ungrus.no i løpet av en uke.

Spør oss!

* Felt merket med dette tegnet må fylles ut